#družba 11.2.2020 19:45

Prijave na tekmovanje za nagrade netko podaljšane do 16. februarja

Ljubljana, 11. februarja - Gospodarska zbornica Slovenije in Register.si bosta tudi letos podelila nagrade netko za najboljše spletne projekte podjetij, ustanov, uradov in posameznikov, ki domujejo na domeni .si. Rok za prijave so podaljšali do 16. februarja, 16. marca bodo razglasili finaliste, podelitev nagrad pa sledi 3. aprila.

Ljubljana.
Nagrade netko.
Foto: netko.si

Gospodarska zbornica Slovenije kot lastnik nagrade Netko in Register.si, skrbnik slovenske nacionalne domene .si in organizator nagrade Netko 2020, s to nagrado komunicirata slovensko spletno identiteto, podpirata domače spletne projekte, podjetja in osebnosti ter hkrati spodbujata uporabo nacionalne domene .si.

Cilji nagrade so spodbujanje odličnosti uporabe spleta kot komunikacijsko-poslovnega orodja, dvig kakovosti in inovativnosti spletnih rešitev na različnih tematskih področjih ter izpostavitev najboljših praks pod vrhnjo domeno .si, piše na uradni strani tekmovanja.

"Nagrada Netko je pravzaprav odličje današnjim digitalcem, ki delajo, živijo in ustvarjajo 'online'. Na spletu je zrasel bogat ekosistem spletnih projektov, ki si zaslužijo širšo prepoznavnost. S to nagrado komuniciramo slovensko spletno identiteto, podpiramo domače spletne projekte, razvoj, ustvarjalnost in domiselnost ustvarjalcev ter hkrati spodbujamo uporabo nacionalne domene .si," so dodali.

Prijavitelj na tekmovanje lahko prijavi spletno stran na domeni .si, ki je bila izdelana ali prenovljena med 1. januarjem 2019 in 1. januarjem 2020. Projekte lahko prijavijo v naslednje tekmovalne kategorije: naj spletne strani za družbeno odgovornost, za turizem, dogodke ali prosti čas ter za otroke in mladino, naj spletne strani javne ali nevladne organizacije ter izobraževalnih in znanstvenih organizacij, naj predstavitve produkta ali storitve ter podjetja ali startupa, naj medijska ali novičarska stran ter naj spletna trgovina.