Podjetja Startupi 9.2.2020 20:48

Eles svoj prvi hekaton poimenoval Electrathon

Ljubljana, 9. februarja - Sistemski operater prenosnega električnega omrežja v Sloveniji Eles je ta konec tedna organiziral svoj prvi hekaton. Poimenovali so ga Electrathon, potekal je 8. in 9. februarja v podjetniškem stičišču ABC Hub v Ljubljani, z njim pa so iskali inovativne načine za nadzor omrežnega sistema.

Ljubljana. Družba Eles s prvim hekatonom Electrathon. Foto: Eles

Ljubljana.
Družba Eles s prvim hekatonom Electrathon.
Foto: Eles

"Prepričani smo, da je hackathon odlična priložnost, da se preizkusite v inovativnem načinu reševanja izzivov ter stkete povezave, ki vam bodo koristile na nadaljnji poslovni poti," so ob najavi hekatona zapisali v Elesu in dodali, da bodo vsi udeleženci prejeli tudi individualno oceno osebnih kompetenc po sistemu CliftonStrengths, ki jim bo razkrila njihove naravne talente, s katerimi doprinašajo k uspehu ekipe.

"V Sloveniji je več kot 3500 km električnih vodov in več kot 2000 enot primarne visokonapetnostne opreme. Mreža je kritičnega pomena za Slovenijo, saj podpira kar nekaj večjih industrijskih obratov in pet distribucijskih mrež. Večina infrastrukture se nahaja zunaj, kjer je pod nenehnim vplivom vremenskih dejavnikov in ostalih okoljskih sprememb, ki lahko povzročijo propad materialov in mehansko škodo. Vegetacija v bližini električnih vodov pa lahko poškoduje vode ali celo povzroči požar. Pravočasno ukrepanje je zato nujno za nemoteno delovanje elektroenergetskega sistema," so zapisali v Elesu.