Podjetja Turizem Expo 2020 6.2.2020 7:30

Generalni komisar za Expo o slovenskih načrtih v Dubaju

Ljubljana, 6. februarja - Generalni komisar Slovenije za razstavo Expo Dubaj Robert Drobnič je na nedavni predstavitvi slovenske udeležbe na svetovni razstavi Expo, ki bo v Dubaju potekala med letošnjim 20. oktobrom in 10. aprilom 2021, povedal nekaj besed o slovenski udeležbi v Dubaju.

Ljubljana, MGRT.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki opravlja tekoče posle, Zdravko Počivalšek je podpisal dopolnitev dogovora za razvoj savinjske razvojne regije, na novinarski konferenci pa so predstavili 29 novih projektov regije v skupni vrednosti 81 milijonov evrov.
Robert Drobnič z Direktorata za regionalni razvoj, MGRT.
Foto: Anže Malovrh/STA

"Slovenija, ki se bo predstavila v stebru trajnost, ima kaj pokazati," je izpostavil. Sicer v slovenskem paviljonu po njegovih besedah pričakujejo najmanj 200 obiskovalcev na uro, 2000 na dan, skupaj v šestih mesecih vsaj pol milijona ali celo milijon.

Kot je povedal, si želijo, da se bodo obiskovalci v slovenskem paviljonu počutili dobro. "Da bodo začutili željo, da ali obiščejo Slovenijo ali začnejo z njo sodelovati," je poudaril. Želijo tudi, da si Slovenijo v Dubaju, kjer se bo predstavilo 190 držav, pričakujejo pa 25 milijonov obiskovalcev, zapomnijo.