Turizem 18.1.2020 9:05

STO v Avstriji z intenzivnimi predstavitvami Slovenije

Ljubljana, 18. januarja - Slovenska turistična organizacija (STO) bo tudi letos posebno pozornost namenila aktivnostim v Avstriji, ki je tradicionalno pomemben trg slovenskega turizma. Ta se te dni predstavlja na turističnem sejmu Ferienmesse na Dunaju, tekom leta bodo sledile nove kampanje in predstavitve, so danes sporočili iz STO.

Kot je izpostavila direktorica STO Maja Pak, se Avstrija z več kot 381.000 prihodi in več kot milijon prenočitvami letno uvršča na tretje mesto najpomembnejših emitivnih trgov slovenskega turizma. "Slovenija je na tem trgu prepoznavna kot trajnosti zavezana butična, zelena in zdrava destinacija z bogato gastronomsko, velnes, zdraviliško in kulturno ponudbo," je dodala.

STO bo na tem trgu letos izvedla več aktivnosti. "Tudi letos bomo z vrsto oglaševalskih kampanj, vključitvijo trga v globalno digitalno kampanjo, izvedbo študijskih tur za avstrijske novinarje ter organizatorje potovanj in agente, komuniciranjem na družbenih omrežjih in številnimi drugimi aktivnostmi Avstrijce navduševali k daljšemu in krajšemu oddihu v Sloveniji," je napovedala.

Na najpomembnejšem avstrijskem turističnem sejmu Feriennesse STO predstavlja zgodovinska mesta ter izpostavlja Belo Krajino in Metliko. Aprila se bo Slovenija predstavila na sejmu Freizeit v Celovcu in jeseni na specializiranih sejmih Photo&Adventure in Reise Salon. Jeseni bodo destinacijo med drugim predstavili še prireditvi Aufsteirern v Gradcu in na festivalu oranžnih vin na Dunaju, so navedli.