Podjetja #družba 15.1.2020 8:15

Na Ptuju vrata odpira trgovina lokalno pridelane hrane

Ptuj, 15. januarja - Javne službe Ptuj danes v prostorih nekdanje trgovine Bratje Reš-Žerak na Volkmerjevi cesti odpirajo trgovino Ptujski škrnicl, v kateri bodo na voljo izdelki in pridelki kmetij iz lokalnega okolja, tem pa bodo dodali tudi uporabne rabljene izdelke Centra ponovne rabe. Odprtje je nadgradnja lani zaključenega projekta lokalne akcijske skupine.

Kot pojasnjujejo v omenjenem občinskem podjetju, želijo tudi z novo trgovino spodbujati rabo lokalno pridelane hrane ter izdelkov iz lokalnega okolja in ponovno uporabo že zavrženih predmetov, ki jim lahko vdahnejo novo življenje.

"Z dostopno lokacijo in kakovostno ponudbo v prijetnem prostoru nove trgovine želimo, da jo meščani vzamejo za svojo ter se vanjo radi vračajo, z zavedanjem, da z nakupom izdelkov podpirajo slovenske pridelovalce," dodajajo v ptujskih javnih službah.

Tako kot bodo lahko obiskovalci v trgovini kupovali rabljene in še uporabne izdelke, jih lahko še naprej tudi oddajo v zbirnem centru Centra za ravnanje z odpadki Gajke. Tam zbirajo predvsem razne gospodinjske aparate, pohištvo, keramiko, knjige, oblačila, kolesa, otroško opremo in ostalo, kar se še da uporabiti.

V centru ponovne rabe oddane izdelke pred prodajo po simboličnih cenah pregledajo ter po potrebi popravijo ali obnovijo. Ob ugodnem nakupu in s tem privarčevanim denarjem uporabniki na ta način pomagajo tudi pri varčevanju z naravnimi viri in hkrati podpirajo lokalna delovna mesta.