Turizem 14.1.2020 8:20

Fantazima v Koper pripeljala okoli 100.000 obiskovalcev

Koper, 14. januarja - Fantazima, ki je od konca novembra do minule nedelje bogatila vsakodnevno dogajanje v Kopru, je dosegla in celo presegla pričakovanja. V poldrugem mesecu je tako po navedbah Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper mesto obiskalo približno 100.000 obiskovalcev, ki so prišli tako zaradi drsališča kot tudi spremljevalnega programa.

Organizatorji ocenjujejo, da je od 29. novembra do vključno 12. januarja Fantazimo v Kopru obiskalo približno 100.000 obiskovalcev. Številni so Koper obiskali zaradi drsališča, spremljevalnega programa, druženja ob praznični gostinski ponudbi, pa tudi zaradi prazničnih sejmov ter ogleda praznične razsvetljave in svetlobnih učinkov na Titovem trgu, ki je nadgradil zimsko ponudbo destinacije.

Zlasti v drugi polovici decembra in ob koncih tedna je mesto obiskalo veliko obiskovalcev z drugih koncev države, pa tudi iz Hrvaške in Italije, ki so bili nad praznično ponudbo in dogajanjem po navedbah občinskega zavoda navdušeni. Prav tako je bilo odlično obiskano silvestrovanje.

Samo na drsališču na trgu pri upravi za pomorstvo je v poldrugem mesecu drsalo približno 20.000 ljudi, od tega je bilo nekaj manj kot 900 učencev osnovnih šol Mestne občine Koper, ki jim je koprska občina tudi letos omogočila brezplačno drsanje na ledu.

Kot so poudarili v koprskem zavodu za turizem, si bodo Fantazimo zapomnili tudi po bogati beri prireditev. Samo v Taverni in na trgu nasproti uprave za pomorstvo se jih je zvrstilo približno 70, če k temu prištejemo še prireditve na ostalih prizoriščih in na podeželju, pa se njihovo število povzpne krepko čez sto.