Podjetja 6.1.2020 15:17

Novartisov karierni zajtrk v petih letih privabil skoraj 300 udeležencev

Mengeš, 6. januarja - Novartisovega kariernega zajtrka, ki je potekal že peto leto zapored, se je v Lekovih prostorih v Mengšu danes udeležilo okoli 40 slovenskih strokovnjakov naravoslovnih znanosti, ki se izobražujejo ali delajo v tujini. Skupaj se je petih takšnih zajtrkov doslej udeležilo skoraj 300 strokovnjakov, med katerimi so jih 21 tudi zaposlili.

Ljubljana, Lek.
Sedež družbe Lek.
Foto: Bor Slana/STA

Pobuda karierni zajtrk "z 21 novimi zaposlitvami v petih letih in skoraj 300 udeleženci potrjuje, da se slovenski strokovnjaki, ki so aktivni v tujini, ozirajo po kariernih priložnostih v domačem okolju," je poudarila članica uprave za področje pravnih zadev in skladnosti poslovanja in direktorica pravnih zadev pri Leku Ksenija Butenko Černe.

Kot je poudarila, je naloga podjetja "prepoznati vrhunske kadre, jih ustrezno nagovoriti ter jim ponuditi spodbudno delovno okolje in organizacijsko kulturo, v kateri bodo lahko razvijali svoje potenciale".

V sporočilu za javnost so organizatorji še zapisali, da se v Novartisu zavedajo, da morajo biti pri privabljanju strokovnjakov inovativni in proaktivni, saj se na svetovni ravni nenehno odpirajo nove karierne priložnosti za prebojne znanstvenike.

"Strokovnjaki, ki se izobražujejo ali že delajo v tujini, se za vrnitev navadno odločijo takrat, ko spoznajo, da bodo tudi v domačem okolju lahko uresničili poklicne ambicije," je ob tem poudarila vodja projekta ter vodja pridobivanja in zaposlovanja talentov v Leku Špela Bernhard.

Za udeležence zajtrk predstavlja priložnost za celovit vpogled v delovanje podjetja in priložnosti za karierno rast ter razvoj v domačem okolju, kar po besedah enega od 21 udeležencev preteklih zajtrkov, ki so jih zaposlili v Novartisu, Roka Brišarja igra pomembno vlogo pri odločitvi za vrnitev v domovino.

"V pogovoru s predstavniki podjetja sem dobil vpogled v delo različnih enot in takoj prepoznal priložnost za učenje in napredek ter nadaljevanje kariere," je dodal.

Kot so v Leku še zapisali v sporočilu za javnost, je dogodek namenjen prav seznanjanju s kariernimi priložnostmi, ki jih ponuja domače okolje, ter spodbujanju vračanja vrhunskih slovenskih strokovnjakov v domovino.