Podjetja 5.12.2019 11:33

Najboljša poslovna praksa AmChamovega izbora projekt Danfoss Trate in Petrola

Ljubljana, 5. decembra - Najboljša poslovna praksa, ki se je predstavila v letošnjem AmChamovem izboru Best of the Best, je projekt Slovenija, povezana v energetiki: izložba globalnih trendov, ki so ga pripravili v družbah Danfoss Trata in Petrol. Skupaj z ostalimi finalisti so svoj recept za uspeh predstavili na današnjem poslovnem zajtrku v organizaciji Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham Slovenija).

Projekt Danfoss Trate in Petrola se je v finale prebil kot zmagovalec letošnjega izbora s področja povezovanja in se pomeril z zmagovalcema izborov s področja inovativnosti in motivacije. V kategoriji inovativnost sta zmagala Agitavit Solutions in Javno podjetje komunala Brežice s projektom S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju, v kategoriji motivacija pa Agilcon s projektom Srce Agilcona.

Projekt Slovenija, povezana v energetiki: izložba globalnih trendov družb Danfoss Trata in Petrol se osredotoča na tri cilje. Prvi je izvedba mednarodne poletne šole o daljinski energetiki za izobraževanje že usposobljenih strokovnjakov in talentov, bodočih ustvarjalcev novih tehnologij.

Z drugim ciljem želijo informirati o pametnih rešitvah v daljinski energetiki in s tem ozaveščati o zmanjševanju izpustov, tretji cilj pa je na mednarodni ravni povezovati stroko na področju daljinske energetike, ki ustvarja energetsko učinkovite rešitve.

Lani se je mednarodne poletne šole udeležilo več kot 40 različnih strokovnjakov za energetiko iz desetih evropskih držav, ki so v Sloveniji razvijali inovativne tehnološke rešitve s tega področja.

Kot sta poudarila Milan Jungič iz Danfoss Trate in Amer Karabegovič iz Petrola, so dokazali, da lahko podjetja z medsebojnim povezovanjem izzive konkurenčnosti obrnejo v svoj prid. Z združenimi močmi so zasnovali uspešen projekt, ki lahko v prihodnosti predstavlja temelj za razvojni preboj, sta dodala.

Generalni direktor Danfoss Trate Aleksander Zalaznik je ob tem izpostavil pomen učinkovitega vodenja, ki po njegovih besedah izhaja iz enakopravne obravnave zaposlenih in pripravljenosti na vseživljenjsko učenje.

H končni razvrstitvi projektov so prispevali glasovi prek spleta, glasovi strokovne žirije in glasovi udeležencev današnjega dogodka.

Slednji so lahko danes prisluhnili tudi študentu fizike in astrofizike na Univerzi v Novi Gorici Alekseju Jurci, znanstvenemu svetniku in predstojniku Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša Kozmi Ahačiču ter ročnemu kolesarju Aneju Dopliharju, ki so predstavili gonila svojega uspeha.

AmCham v okviru programa, ki je letos potekal petič, predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse. Podjetja z njimi po navedbah AmChama v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele.