Podjetja 5.12.2019 5:00

Znana bo najboljša poslovna praksa AmChamovega izbora

Ljubljana, 5. decembra - Na poslovnem zajtrku v organizaciji Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham Slovenija) bodo danes razglasili najboljšo poslovno prakso, ki se je predstavila v letošnjem AmChamovem izboru Best of the Best. Finalisti so zmagovalci izborov s treh posameznih področij, ki bodo na dogodku tudi predstavili svoje zgodbe o uspehu.

Ljubljana. AmCham Slovenia. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
AmCham Slovenia.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Za naziv najboljše poslovne prakse se letos potegujejo Agitavit Solutions in Javno podjetje komunala Brežice s projektom S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju, ki je letos zmagal v kategoriji inovativnost, Agilcon s projektom Srce Agilcona (zmagovalec v kategoriji motivacija) ter Danfoss Trata in Petrol s projektom Slovenija, povezana v energetiki: izložba globalnih trendov (zmagovalca v kategoriji povezovanje).

Dobre prakse svojih podjetij bodo predstavili direktorica Agitavit Solutions Anka Brus, soustanovitelj in direktor Agilcona Marko Perme ter generalni direktor Danfoss Trate Aleksander Zalaznik.

Udeleženci bodo lahko prisluhnili tudi študentu fizike in astrofizike na Univerzi v Novi Gorici Alekseju Jurci, znanstvenemu svetniku in predstojniku Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša Kozmi Ahačiču ter ročnemu kolesarju Aneju Dopliharju.

AmCham v okviru projekta Best of the Best, ki letos poteka petič, predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse. Podjetja z njimi po navedbah AmChama v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele.

Lani so za najboljšo poslovno prakso razglasili zaščito barve Argeta kot blagovne znamke družbe Droga Kolinska. Preostala dva finalista izbora sta bila še Optiweb s svojo optikulturo oz. zgodbo motivacije, ki zaposlenim poleg zaposlitve nudi tudi odlično izkušnjo, ter Zavod Ypsilon s programom Made with Y, ki povezuje deležnike za lažji vstop mladih na trg dela.