Podjetja 3.12.2019 13:53

Mariborski Comtron obeležuje 30 let delovanja

Maribor, 3. decembra - Mariborsko podjetje Comtron, ki deluje na področju sistemskih integracij in poslovne programske opreme, je danes obeležilo tri desetletja prisotnosti na slovenskem trgu. Kot je ob jubileju povedal lastnik in direktor družbe Ivan Selar, na področju informacijske tehnologije danes sodijo med največje v vzhodnem delu Slovenije.

"Najbolj ponosen sem na zaposlene, brez katerih ni razvoja. Imamo dobro ekipo, če pa bi se usmeril na produkte, potem smo zelo ponosni na našo programsko opremo za upravljanje podjetij in na našo sistemsko ekipo, ki omogoča, da ti programi delujejo," je povedal Selar.

Podjetje je sicer v zadnjem obdobju najbolj aktivno na področju virtualizacije strežnikov, diskovnih polj, varovanja podatkov, IT varnosti, modernizacije LAN in Wifi omrežij ter na področju zagotavljanja tehnoloških standardov in vzdrževanja informacijskih sistemov s servisom opreme.

Ob tem podjetje uspešno prilagajajo novim trendom digitalne transformacije, čemur botruje izgradnja novega podatkovnega centra, ki bo namenjen ponujanju oblačnih storitev naročnikom.

Na področju novih smernic razvoja se podjetje spogleduje s proizvodnjo Econo baterij za električna kolesa in druga električna vozila, njihov prototip električnega kolesa pa je že na voljo kupcem. Prav tako pomemben del strategije namenjajo razvoju hranilnikov energij, ki so ključnega pomena na tržišču v prihodnosti.

Comtron se je lani z okoli 40 zaposlenimi približal že skoraj sedmim milijonom evrov prihodkov, kar je bilo dobra dva milijona evrov več kot leto pred tem. Ob tem so leto 2018 zaključili z 40.000 evri čistega dobička.