Podjetja Turizem 30.11.2019 8:24

V Termah Dobrna bodo uredili butični hotel

Dobrna, 30. novembra - Terme Dobrna so septembra začele v nekdanji upravni stavbi urejati butični hotel s štirimi zvezdicami in z nadstandardnimi sobami. V kratkem naj bi stekla tudi prenova Vile Higiea, medtem ko je razširitev kavarne hotela Vita že končana. Vrednost del je ocenjena na 1,5 milijona evrov, je za STA povedal direktor term Leon Tomašič.

Zunanja fasada novega butičnega hotela je že končana, prav tako so že zamenjali vse strojne in elektro inštalacije. Čez zimo bodo uredili tudi notranjost objekta in do spomladi, ko naj bi bil objekt pripravljen za odprtje, uredili tudi okolico.

Še letos bodo stekla tudi dela v Vili Higiea, kjer bodo prenovili 33 sob, na negovalnem oddelku pa uredili 11 novih in tako število postelj povečali na 70. Doslej so zbirali načrte za prenovo in sodelovali s projektanti, zdaj pa so v fazi pridobitve končnih ponudb, je povedal Tomašič. Prenova vile bo sicer potekala po fazah, kar pomeni, da bodo v prvi fazi prenovili prvo etažo, nakar bo sledila prenova še preostalih dveh etaž.

V hotelu Vita pa so že razširili kavarno s 40 do 50 novimi sedeži. Sledila bo še razširitev bifeja z novo bifejsko linijo, je še dejal Tomašič.

Dodal je tudi, da jih v naslednjem petletnem obdobju čaka dolgoročna revitalizacija nekaterih objektov, ki trenutno niso v uporabi, med drugim tudi Zdraviliškega doma.

Glede lanskih naložb je pojasnil, da večjih ni bilo, osrednjo pozornost pa so namenili posodobitvi kuhinjske in medicinske opreme ter kakovosti storitev. Terme so tako za lanske naložbe namenile od 350.000 do 400.000 evrov.