Podjetja 29.11.2019 10:29

Avia Prime prevzel Jat Tehniko

Brnik, 29. novembra - Skupina Avia Prime se je s srbsko vlado dogovorila za prevzem 99-odstotnega deleža družbe za vzdrževanje letal Jat Tehnika. S prevzemom bo imel Avia Prime, ki je tudi lastnik slovenske Adrie Tehnike in poljskega Linetecha, v Evropi pet baz za vzdrževanje, popravilo in remont letal, so danes sporočili iz Adrie Tehnike.

Avia Prime bo s prevzemom JAT Tehnike - ki ima sedež na letališču Nikole Tesle v Beogradu, deluje pa v dveh hangarjih s površino več kot 20.000 kvadratnih metrov, pri čemer lahko večji objekt sprejme največja, širokotrupna letala - povečal ozemeljsko pokritost, v petih bazah bodo izvajali celovito vzdrževanje letal, prav tako pa se bo povečal tudi portfelj kupcev. Skupno bodo sedaj imeli 34 mest za ozkotrupna letala in še tri za širokotrupna letala.

"Naša največja prednost je kompleksnost ponudbe. Pokrivamo lahko več lokacij, skupaj z različnimi vrstami letal. Velike letalske družbe z različnimi flotami lahko dobrega partnerja najdejo tudi v naši družbi," je v sporočilu zapisal generalni direktor Avia Prime Group Piotr Kaczor.

"Trg vzdrževanja, popravila in remonta letal je v fazi konsolidacije. Avia Prime je aktiven igralec na tem trgu, saj smo v petih letih izvedli dva prevzema. Danes je družba ena izmed prevladujočih v Evropi in našim strankam ponuja izčrpno paleto storitev," je dodal podpredsednik Avia Prime Group in predsednik Linetecha Krzysztof Pietkun.

Avia Prime je lani zabeležila več kot 1,5 milijona ur dela z okoli 300 celovitimi pregledi, z dodano JAT Tehniko bo številka porasla na tri milijone ur. Vzdružujejo letala za prevoznike, kot so Lufthansa, SAS, Easyjet, Finnair, Norwegian, TUI, Edelweiss, Swiss, Brussels Airlines, Arkia Israeli Airlines, Austrian, Laudamotion in Volotea.