Gospodarstvo znova odpira vrata mladini in staršem

Ljubljana, 28. novembra - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z zavodoma za zaposlovanje in za šolstvo danes četrtič pripravlja dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše. Podjetja po vsej Sloveniji bodo ob tej priložnosti predstavila delovne procese in pogoje dela.

Z dogodkom želijo organizatorji učencem, dijakom, študentom in iskalcem zaposlitve olajšati pravilno izbiro nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve, so sporočili iz GZS.

"Pogosto predvsem mladi za rešitev iz te zagate namreč izberejo lažjo pot, tako da se odločijo za srednje šole ali fakultete, v katere se vpišejo njihovi sošolci in prijatelji. Izkaže se, da takšne hitre odločitve, brez dodatnega in dobrega premisleka, niso najbolj ustrezne," so poudarili.

Pri dogodku, ki bo potekal v popoldanskih urah, sodeluje več kot sto podjetij. Njihov seznam je dostopen na spletni strani www.odkrijsvojtalent.si, kjer se je mogoče tudi prijaviti za obisk.

Obiskov v številnih podjetjih po vsej Sloveniji se je v dosedanjih izvedbah dogodka udeležilo skupno več kot 5000 udeležencev. 96 odstotkov jih je bilo po navedbah GZS izredno zadovoljnih in je izrazilo željo, da bi lahko podjetja obiskali ponovno.