Mediji 24.11.2019 9:22

V Cankarjevem domu danes jubilejni gala koncert Radia Ognjišče

Ljubljana, 24. novembra - Radio Ognjišče bo v tem mesecu obeležil četrt stoletja delovanja. Praznovanje bo potekalo v dveh delih, najprej z današnjim gala koncertom v Cankarjevem domu, osrednji dogodek praznovanja, sveta maša na Brezjah, pa bo v četrtek, 28. novembra, na rojstni dan radia, so na spletni strani zapisali na Radiu Ognjišče.

Ljubljana. Gallusova dvorana Cankarjevega doma. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Gallusova dvorana Cankarjevega doma.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Jubilejni 25. gala koncert bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani danes potekal v dveh terminih, ob 15. in 19. uri.

Na koncertu bodo med drugim nastopili Eva Černe, Nuška Drašček, Alenka Godec, Nuša Derenda, Slovenski oktet in Kvartopirci. Pevke in glasbene skupine bosta spremljali tudi dve glasbeni zasedbi, 60-članski simfonični orkester Cantabile in zasedba Kranjci. Kot so zapisali na spletni strani, pa bo nastopajočim pomagal tudi 20-članski gala zbor.

Ob srebrnem jubileju je sodelavce Radia Ognjišče med splošno avdienco sprejel papež Frančišek, ki je radio, radijske sodelavce in družine ter poslušalce blagoslovil kar v slovenskem jeziku. Med avdienco so papežu podarili potico, zaradi česar je sodelavce radia v šali vprašal, če se imenujejo Radio Potica, so še zapisali na spletni strani.

Osrednji dogodek praznovanja bo sicer sveta maša na Brezjah v četrtek ob 10. uri.