Podjetja #družba 23.11.2019 8:01

Posoški razvojni center obeležuje 20 let delovanja

Tolmin, 23. novembra - Posoški razvojni center obeležuje 20-letnico delovanja. Ta javni zavod s sedežem v Tolminu so z namenom pospeševanja razvoja v dolini Soče po potresu leta 1999 ustanovile posoške občine Bovec, Kobarid in Tolmin. Ob jubileju so pripravili več prireditev.

Kot je na četrtkovi slavnostni prireditvi v Tolminu povedala direktorica Almira Pirih, je obdobje minulih 20 let zaznamovala skokovita rast dejavnosti in tudi števila zaposlenih - danes je v razvojnem centru 27 zaposlenih, kar je največ med vsemi razvojnimi agencijami v Sloveniji.

Pomembno je tudi to, da je vsa njihova dejavnost razvojno usmerjena. Po besedah Pirihove več kot 80 odstotkov sredstev pridobijo z izvajanjem projektov, kar jim predstavlja velik izziv.

Posoški razvojni center se od drugih agencij razlikuje po tem, da imajo edini od leta 2016 vzpostavljeno tudi organizacijsko enoto ljudske univerze. Kot je izpostavila generalna direktorica direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih Elvira Šušmelj, je organizacijska enota nastala na pobudo ministrstva za izobraževanje zaradi uspešnega delovanja tega centra na področju izobraževanja odraslih že skoraj od vsega začetka.

Župan Občine Tolmin Uroš Brežan je poudaril, da je Posoški razvojni center s svojim sodelovanjem v številnih mednarodnih projektih okno v svet za posoške občine. Z njegovo pomočjo pridobivajo znanje in izkušnje ter nove ideje, ki povečujejo kakovost bivanja v tem prostoru.