#družba 20.11.2019 5:00

AmCham Fokus tokrat o slovenskem zdravstvu

Ljubljana, 20. novembra - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji AmCham danes prireja debato z naslovom Odprto in z argumenti o slovenskem zdravstvu.

Ljubljana.
Zdravniki, zdravstvo, zdravstveni delavci.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Predsednik uprave zavarovalnice Vzajemna Aleš Mikeln in predstojnik kliničnega oddelka za hematologijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Samo Zver bosta govorila o financiranju slovenskega zdravstva, solidarnosti in participaciji, o osnovnem in dodatnem zdravstvenem zavarovanju, o organizacijskih izzivih slovenskega zdravstva ter o položaju zdravnikov in koraku s svetovnimi trendi na področju medicine.

Primer dobre prakse Zdravljenje raka s protonsko terapijo v Sloveniji bosta predstavila specialist onkolog-radioterapevt in vodja skupine za protonsko terapijo na Onkološkem inštitutu Ljubljana Primož Strojan ter vodja oddelka za dozimetrijo in kakovost radioloških posegov z omenjenega inštituta Božidar Casar.

Pogled na zdravstvo kot gospodarsko panogo pa bo predstavil Andrej Črepinšek, ki sopredseduje AmCham komisiji za zdravstvo in kakovost bivanja.