Podjetja 16.11.2019 10:14

Slovenska podjetja na navtičnem sejmu Metstrade v Amsterdamu

Ljubljana, 16. novembra - Prihodnji teden bo v Amsterdamu vrata odprl 32. sejem navtične industrije in opreme Metstrade, kjer bo pod okriljem agencije Spirit Slovenija izdelke predstavilo 22 slovenskih podjetij. Sejem velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu, organizatorji pa na njem pričakujejo več kot 27.000 obiskovalcev.

Ljubljana. Navtika, navtična oprema, plovila. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Navtika, navtična oprema, plovila.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Sejem, ki bo potekal med 19. in 21. novembrom, je predvsem profesionalne narave, saj na njem nastopijo skoraj vsi proizvajalci navtične opreme, obišče pa ga velika večina trgovcev z navtično opremo. Gre tudi za edini sejem na svetu, ki je specializiran za navtično opremo in na katerem ni plovil, so v sporočilu zapisali v Spiritu.

Agencija skupinsko predstavitev na tem sejmu organizira že sedmo leto zapored. Letos se bo na 348 kvadratnih metrih razstavne površine predstavilo 22 slovenskih podjetij. To so Astel, Bolta Leder Majster, CAP, Elektro Štumpfl, EMA, ESVA, Fjord, GS, HOMEYACHT Milan Milostnik, Hovercraft, IRM, LXNAV, Modic Metal, P TEAM, ROTO, Sandiline, Saitech, Sentinel Labs, Simarine, Spinaker, Steklarstvo Janez Resnik, YACHTING 2000 Sebastjan Bržan ter samostojna podjetnika Boštjan Golob in Klemen Modic.

Lani se je na sejmu predstavilo 1594 razstavljavcev iz 49 držav, obiskalo pa ga je več kot 26.000 obiskovalcev. Letos jih organizatorji pričakujejo še več.