Podjetja 10.11.2019 8:24

Znani nominiranci za obrtnika in podjetnika leta 2019

Ljubljana, 10. novembra - Znani so nominiranci za obrtnika in podjetnika leta, nagradi, ki ju Obrtno-podjetniška zbornica (OZS) podeljuje vsako leto. Za naziv letošnjega najboljšega obrtnika se bodo potegovali Aleksander Gorečan, Gorazd Kocbek in Stanislav Smrkol, za podjetnika leta pa Helena Krevh Zorec, Iztok Stanonik in Peter Podlunšek.

Ljubljana.
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS).
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Gorečan vodi podjetje Penzel iz Šenčurja, Kocbek vodi Oljarno Kocbek iz Svetega Jurija ob Ščavnici, Smrkol pa vodi gostilno in picerijo Furman na Lukovici. Krevh Zorčeva skupaj z možem Stankom vodi podjetje Neonart iz Maribora, Stanonik podjetje Polycom iz Škofje Loke, Podlunšek pa podjetje Medicop iz Murske Sobote, so sporočili z OZS.

Izbor za obrtnika leta je 17. po vrsti, za podjetnika leta pa 27. "Prestižni priznanji bosta prejela posameznika za svoje poslovne dosežke, inovativnost in odličnost. OZS tudi na ta način skrbi za dvig ugleda obrtnih poklicev, obrtnikov in podjetnikov ter obenem spodbuja odličnost in kakovost njihovih storitev in izdelkov," so poudarili.

Letošnja podelitev priznanj bo potekala v okviru slovesnosti ob praznovanju 50-letnice OZS, ki bo 5. decembra v Ljubljani. Častni pokrovitelj dogodka, na katerem bodo razglasili tudi najstarejšega obrtnika leta in podelili mojstrske diplome, je predsednik republike Borut Pahor.

Predhodnica OZS, Zveza združenj samostojnih obrtnikov Slovenije, je nastala 7. decembra 1969. Zvezo je takrat ustanovilo 12 združenj obrtnikov z območij Celja, Cerknice, Jesenic, Kopra, Kranja, Ljubljane, Ljutomera, Murske Sobote, Novega mesta, Radovljice in Tržiča, društvo posavskih obrtnikov iz Krškega in društvo avtoprevoznikov iz Maribora.