Turizem 19.10.2019 9:07

Izbrani trije finalisti za naziv sejalca 2019

Ljubljana, 19. oktobra - Slovenska turistična organizacija (STO) je razglasila tri finaliste, ki se potegujejo za naziv sejalca 2019. To so Brko tura, doživetje z naslovom Spremeni tok zgodovine. Si upaš? in Večerja treh dežel. Zmagovalca bodo razglasili 12. novembra na Dnevih slovenskega turizma.

Brko turo pripravlja Turizem Ljubljana. Gre za kolesarsko vodenje po ljubljanskih ulicah, parkih in razglednih točkah. V središču je zgodba o treh velikanih Slovenije, ki so bili vsi po vrsti brkati. Jože Plečnik, Ivan Cankar in Rihard Jakopič se povezujejo v doživetje arhitekta, pisatelja in slikarja.

Gostje se na Brko turi s pomočjo brkatega vodnika vživijo v njihov življenjski stil in miselni kredo, s tem pa turo tudi soustvarjajo in v njej sodelujejo, medtem ko režirani animacijski elementi delujejo kot presenečenja na poti in spodbujajo aktivno udeležbo gostov. Brko tura je tudi že prejemnica naziva Slovenia Unique Experience.

Thermana Laško je na trg poslala doživetje z naslovom Spremeni tok zgodovine. Si upaš? Gre za inovativen projekt, ki v obstoječo turistično ponudbo vključuje elemente navidezne resničnosti. Udeleženci vstopijo v doživetje, ki prebudi vse njihove čute.

Zgodba temelji na dinastiji grofov Celjskih, natančneje Frideriku Celjskem in Veroniki Deseniški. Gre za uresničitev ideje, ki jo je STO nagradila na prvem turističnem hackathonu leta 2017.

Večerja treh dežel pa je ponudba podjetja Hit Alpinea. Kulinarični produkt gosta vodi po območju tromeje, od Kranjske Gore do sosednjih Trbiža in Podkloštra. Notranjo pestrost kulinarične ponudbe Zgornjesavske doline produkt nadgrajuje z lokalnimi značilnostmi kulinarike sosednjih Italije in Avstrije. Poleg kulinarike gostje na turi spoznavajo tudi zgodovino območja in razvoja turizma.

Z nazivom Sejalec STO nagrajuje najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu. Lanski zmagovalec je Slovenianbears, medvedu prijazno doživetje, ki fotografe popelje po sledeh rjavega medveda na Notranjskem in Kočevskem.

Nagrajenci si z nazivom zagotovijo dodatno promocijo z izpostavljenostjo na nacionalnem turističnem portalu in vključevanjem v promocijske aktivnosti STO.