Podjetja Turizem 20.10.2019 10:30

Vrata odpira poslovna borza zdraviliškega turizma

Šmarješke Toplice, 20. oktobra - V Šmarjeških Toplicah se danes začenja poslovna borza zdraviliškega in wellness turizma Spa-Ce. Do srede se bo na dogodku 15 domačih in sedem tujih zdravilišč predstavljalo 25 vabljenim gostom iz agencij, specializiranih za to vrsto turizma iz celotne Evrope, so sporočili iz Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč.

Šmarjeta, upravni prostori Občine Šmarješke Toplice. Občina Šmarješke Toplice. Foto: Rasto Božič/STA Arhiv STA

Šmarjeta, upravni prostori Občine Šmarješke Toplice.
Občina Šmarješke Toplice.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Borza Spa-Ce je edina specializirana poslovna borza zdraviliškega turizma v Sloveniji in regiji. Letos se na njej prvič predstavljajo naravna zdravilišča iz Litve in Srbije, ponovno pa s Hrvaške in Bolgarije.

Borza, ki jo pripravljata Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč in kongresno-marketinška agencija Toleranca marketing, je v zadnjih desetih letih gostila 308 predstavnikov tujih agencij iz 23 držav iz Evrope in širše, ki so s sodelujočimi ponudniki opravili 4533 poslovnih sestankov. "Od leta 2009, ko je v Ljubljani potekala prva borza Spa-Ce, je namen ostal enak - ustvariti platformo, kjer bodo naravna zdravilišča iz srednje in jugo-vzhodne Evrope lahko predstavila svojo bogato ponudbo turističnim agencijam in tour operaterjem iz celotne Evrope," je pojasnil direktor skupnosti naravnih zdravilišč Iztok Altbauer.

Projekt že od samega začetka podpira tudi Slovenska turistična organizacija (STO). "Dobro počutje in zdravje v vse hitrejšem tempu našega vsakdanjika za slehernega med nami postajata vse dragocenejša in vse bolj nepogrešljiva. Zdraviliška in wellness ponudba, ki temelji na edinstvenih naravnih danostih, postaja za sodobnega gosta neprecenljiva in mu zagotavlja edinstvena doživetja dobrega počutja," je dejala direktorica STO Maja Pak.

Udeleženci bodo v treh dneh spoznali več slovenskih naravnih zdravilišč, med njimi Šmarješke in Dolenjske Toplice, Terme Zreče, Terme Olimia in Thermano Laško. Zadnji del borze, kjer se bodo ponudniki in vabljeni gostje srečali na osebnih sestankih, bo potekal v Rogaški Slatini.

Organizatorji posebej izpostavljajo odlično sodelovanje z evropskim združenjem zdravilišč Espa, ki pod svojim okriljem združuje 20 evropskih držav z več kot 1200 zdravilišči. Na Spa-Ce prihaja generalna sekretarka združenja Csilla Mezosi, so še dodali.