Turizem 17.10.2019 8:34

Na Bledu zaživel prenovljen Bled Rose hotel

Bled, 17. oktobra - Na mestu nekdanjega Hotela Jelovica na Bledu je to poletje zaživel nov Bled Rose hotel, ki ga bodo danes tudi uradno odprli. Hotel je z novim lastnikom dobil novo vizijo, in sicer štirizvezdične namestitve, ki zagotavljajo petzvezdična doživetja. V načrtu je tudi oživitev blejske Pristave.

Bled. Blejsko jezero. Foto: Anže Malovrh/STA

Bled.
Blejsko jezero.
Foto: Anže Malovrh/STA

"Po devetih mesecih celovite prenove je hotel zaživel s svežim, sodobnim videzom, pa tudi s povsem novo identiteto in poslovnim konceptom, ki presega klasične hotelske storitve," pravi Otmar Zorn, direktor podjetja Rikli, ki je lastnik Bled Rose hotela.

Hotel v bližini Blejskega jezera je bil deležen celovite prenove - od prezračevanja in inštalacij do nove restavracije, centra dobrega počutja in poročne dvorane. Uredili so tudi dvorišča in parkirišča. Prihodnje leto pa jih čaka še zaključna ureditev okolice in prenova pročelja oziroma fasade.

Kot so za STA pojasnili v podjetju Rikli, je bil hotel, ki ga je družba kupila leta 2017, dotrajan, brez hlajenja in prezračevanja. Restavracija je klicala po prenovi, SPA pa je bil zaradi dotrajanosti zaprt.

Zastarel je bil tudi sam poslovni model hotela. V celoviti prenovi pa so hotel revitalizirali tako v smislu interierja in kakovosti namestitve kot poslovnega koncepta. V procesu celovite revitalizacije se je hotel iz ponudbe za množične izletnike preusmeril v izkustveni, doživljajski turizem.

Hotel ponuja namestitev v 90 dizajnersko opremljenih sobah s skupno 176 posteljami. Ponudbo dopolnjujejo štiri konferenčne dvorane z najsodobnejšo tehnično opremo. V hotelu je zaživela restavracija z bogato kulinarično ponudbo. Uredili pa so tudi sodoben wellness z notranjim bazenom, savnami in masažnim centrom.

Celoten proces prenove, katere vrednosti v družbi ne razkrivajo, je trajal devet mesecev, v tem času pa so potekala tudi izobraževanja in usposabljanja zaposlenih, saj je bilo osebje potrebno pripraviti na povsem nov način dela. Goste pa je prenovljen hotel začel sprejemati letos junija.

Kot zagotavljajo v družbi Rikli, so prvi odzivi gostov izjemno pozitivni. Všeč jim je nov, svež ambient, odprtost prostora in veliko steklenih površin, ob katerih se zdi, da je narava okoli blejskega jezera na dosegu roke. Po uradni otvoritvi pričakujejo, da bo hotel kmalu postal eno najbolj zaželenih prizorišč svečanih dogodkov in sproščenih srečevanj.

Družba Rikli, ki jo lastniško obvladuje Zorn, je lani kupila tudi vrsto let propadajočo blejsko Pristavo. Objekt z dvema notranjima atrijema na površini več kot 4000 kvadratnih metrov je potreben temeljite obnove in kot zagotavljajo v družbi Rikli, je ponovna oživitev Pristave ena od njihovih prioritet.

"Smer razvoja, ki jo nakazuje že revitalizacija hotela Bled Rose v neposredni bližini Pristave - torej preusmeritev v osebna doživetja, ki temeljijo na zdravem življenjskem slogu, dobrem počutju in t.i. selfnessu, bo povezana z intenzivnimi vlaganji," so glede oživitve Pristave povedali v podjetju, kjer pa konkretnih načrtov zaradi pogajanj s poslovnimi partnerji še ne morejo razkriti.