Podjetja 10.10.2019 14:23

Podjetje Terramar plačalo kupnino za gospodarsko cono v Turnišču

Turnišče, 10. oktobra - Podjetje Terramar iz Kamnika je danes plačalo preostanek kupnine za 3,4 hektarja površin v gospodarski coni Turnišče. Za zemljišče so skupaj odšteli dobrih 206.000 evrov, na njem pa nameravajo zgraditi tovarno električnih avtomobilov, vredno 14 milijonov evrov.

Terramar, ki se sicer ukvarja z organizacijo potovanj, je pri poslu le posrednik, kdo naj bi gradil tovarno, pa še vedno ni znano, saj se za zdaj ne želi razkriti. V Terramarju tudi ne odgovarjajo na vprašanja. Turniški župan Borut Horvat, ki je danes sporočil novico o plačilu, pa pravi, da v skladu z dogovorom več o poslu ne more povedati.

Pred časom je Horvat za STA povedal, da gre očitno za resen namen, kar je sklepal tudi po tem, da so se s predstavniki morebitnega vlagatelja o nakupu celotnega zemljišča v industrijski coni pogovarjali tri mesece. Z občino so podpisali tudi pismo o nameri.

Občina in Terramar sta pogodbo o prodaji zemljišča podpisala 10. septembra. Iz Terramarja so takrat sporočili, da so Turnišče izbrali predvsem zaradi dobre strateške lokacije in bližine avtoceste.

Za kupcem zemljišč zagotovo stoji tuji vlagatelj. Tovarna bi po neuradnih napovedih lahko zaživela leta 2023, v prvem letu naj bi predvidoma zaposlili 70 ljudi, v petih pa 400.

Vlagatelj mora vlogo za gradbeno dovoljenje oddati v enem letu od nakupa, v enem letu od pridobitve pravnomočnega dovoljenja pa začeti graditi. Če tega ne bo storil, bo zemljišče postalo last občine, ki bo vrnila kupnino, zmanjšano za dvajset odstotkov.