Startupi #družba 10.10.2019 11:32

Primorski tehnološki park s podjetniškim projektom za slepe in slabovidne

Nova Gorica, 10. oktobra - V Primorskem tehnološkem parku v drugi polovici meseca pripravljajo program Ustvari svojo prihodnost, s katerim želijo slepim in slabovidnim omogočiti razvoj kompetenc podjetnosti, podjetnike pa seznaniti s prednostmi vključevanja slepih in slabovidnih v delovni proces, so sporočili iz tehnološkega parka.

Vrtojba. Primorski tehnološki park. Foto: Rosana Rijavec/STA

Vrtojba.
Primorski tehnološki park.
Foto: Rosana Rijavec/STA

V sklopu projekta bodo v sodelovanju z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica 17. oktobra pripravili srečanje, na katerem bodo predstavili primere dobre prakse vključevanja slepih in slabovidnih v podjetja iz lokalnega okolja.

Med drugim bo Martina Kavčič iz Zavoda za zaposlovanje spregovorila o spodbudah in olajšavah za podjetnike pri zaposlovanju slepih, predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Igor Miljavec bo predstavil specifike potreb slepih in slabovidnih oseb pri delu, svoje izkušnje z vključevanjem slepih in slabovidnih in njihov doprinos pa bodo predstavili lokalni podjetniki.

Ob srečanju bodo v tehnološkem parku med 28. in 30. oktobrom pripravili sklop delavnic Startup izziv, v katerem bodo sodelovale tudi slepe in slabovidne osebe.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, "gre za sklop intenzivnih delavnic, ki bo tej ranljivi skupini omogočil, da na učinkovit in sistematičen način razvijajo kompetence podjetnosti".

Udeleženci bodo tako skozi razvoj podjetniških idej z mentorji delali na veščinah prevzemanja pobude, določanja prioritet, prilagodljivosti in vzdržljivosti - na sposobnostih, ki so najbolj potrebne za uspešno profesionalno pot, tako pri zaposlovanju kot pri vodenju lastnega podjetja, so še zapisali v Primorskem tehnološkem parku.