Podjetja 9.10.2019 11:30

Ukrajinski Windrose od decembra z Brnika v Kijev

Brnik, 9. oktobra - Na brniško letališče po propadu Adrie Airways prihaja nov letalski prevoznik, in sicer ukrajinski Windrose. Ta bo Ljubljano od 21. decembra trikrat tedensko povezoval s Kijevom, je razvidno s spletne strani brniškega letališča.

Brnik.
Letališče Jožeta Pučnika.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Ukrajinski letalski prevoznik bo z Brnika letel od 21. decembra, in sicer ob torkih, četrtkih in sobotah. Zaenkrat so leti na tej relaciji predvideni do konca marca oz. do konca zimskega voznega reda.

Kot poročajo mediji, je Windrose pred dvema letoma že napovedal prihod v Ljubljano. Napovedovali so polete iz Kijeva v Ljubljano in Maribor, vendar do realizacije dogovora ni prišlo. Takrat naj bi sicer že dobili dovoljenje ukrajinske letalske oblasti za polete, poroča Siol. V Kijev je krajše obdobje letela tudi Adria.

Po poročanju portala Windrose Airlines večinoma leti na čarterskih linijah po Zahodni Evropi, Bližnjem vzhodu in Aziji. Lastniško je povezan z enim najbogatejših Ukrajincev Igorjem Kolomojskim, nekdanjim guvernerjem dnipropetrovske oblasti, danes pa vodilnim človekom skupine PrivatBank.

Pred Ukrajinci so prihod na brniško letališče po stečaju Adrie Airways sicer že potrdili Brussels Airlines, Lufthansa in Swiss.