Podjetja 7.10.2019 18:40

Na slovensko-jordanskem poslovnem forumu o krepitvi sodelovanja med državama

Ljubljana, 7. oktobra - Državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Dobran Božič se je danes v Ljubljani v okviru slovensko-jordanskega poslovnega foruma zavzel za krepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Jordanijo ter med pristaniščema Koper in Aqaba, ki predstavljata okno obeh držav v svet.

Bled.
Državni sekretar na zunanjem ministrstvu Dobran Božič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Bled.
Državni sekretar na zunanjem ministrstvu Dobran Božič.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Božič je nagovoril udeležence slovensko-jordanskega poslovnega foruma. Izpostavil je več argumentov za poglobitev sodelovanja z Jordanijo, pri tem pa omenil strateško pozicijo te države in njene prijateljske odnose v regiji ter odprto tržno gospodarstvo, so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve.

Slovenija se jordanski delegaciji po njihovih navedbah predstavlja kot zelena, kreativna in pametna destinacija, kar bodo lahko jordanski poslovneži preverili tudi ob obisku slovenskih podjetij. V povezavi s pomenom kreativnosti je Božič omenil letošnji oblikovalski dosežek z rdečo piko nagrajenega podjetja Plastika Skaza. Predstavil je tudi novembrski Kreativni forum v Ljubljani.

10-člansko gospodarsko delegacijo Jordansko-evropskega poslovnega združenja sestavljajo predstavniki podjetij s področja obrambe, varnosti in letalstva, električnih aparatov, prehrambne industrije, pametnih rešitev v energetiki, gradbenih materialov in opreme, kozmetične industrije in zdraviliškega turizma.

Poslovni forum je namenjen predstavitvi potencialov sodelovanja na različnih področjih gospodarstva ter mreženju med slovenskimi in jordanskimi podjetji.

V okviru tridnevnega obiska jordanske poslovne delegacije v Sloveniji, ki se je začel danes in poteka v organizaciji agencije Spirit, bo potekalo še srečanje na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter spoznavanje nekaterih slovenskih podjetij, in sicer Gorenja, Plastike Skaza, Podkrižnik, Kozmetike Afrodita in Rogaške Slatine.