Podjetja 10.10.2019 9:15

Prodajalno Polzele ob tovarniškem kompleksu najeli Estonci

Polzela, 10. oktobra - Prodajalno Polzele ob tovarniškem kompleksu na Polzeli je s septembrom najela estonska družba Sirekar Hulgi OÜ. Kot je za STA povedal stečajni upravitelj Polzele Zlatko Hohnjec, bo najem trajal vsaj leto dni, mesečna najemnina pa znaša 530 evrov. Lani je Estoncem v najem oddal tudi del tovarniškega kompleksa, ki ga uporabljajo za skladiščenje.

Polzela.
Sedež družbe Polzela.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA

Družba Sirekar Hulgi OÜ je sicer od septembra lani lastnica blagovne znamke Polzela, za kar je takrat skupaj z zalogami gotovih izdelkov odštela 389.000 evrov. Estoncev pa medtem po Hohnječevih pojasnilih ne zanima nakup tovarniškega kompleksa, saj ne razmišljajo o nadaljevanju proizvodnje v Tovarni nogavic Polzela.

Hohnjec bo na javni dražbi z zviševanjem izklicne cene 24. oktobra skušal ponovno prodati trgovino, ki se na 62 kvadratnih metrih površin nahaja na glavni avtobusni postaji v Mariboru. Izklicno ceno je tokrat postavil pri 19.350 evrov, varščina je 1935 evrov. Na zadnji javni dražbi je izklicna cena znašala 21.480 evrov.

Prav tako si Hohnjec želi prodati tudi trgovino na Miklošičevi ulici v Celju, za katero je izklicno ceno določil pri približno 69.000 evrih, vendar za to prodajo potrebuje mnenje ločitvenega upnika Slovenskega državnega holdinga.

Poleg omenjenih trgovin ima polzelska tovarna še prodajni enoti v Ljubljani in Novemu mestu, ki jih bo Hohnjec kmalu skušal tudi prodati.

Tovarniški kompleks na Polzeli, ki med drugim obsega novo in staro upravno stavbo, prodajalno outlet, vratarnico, barvarno, pakirnico, šivalnico in pripadajoča zemljišča pa bo prodajal prihodnje leto.

Poleg omenjene prodaje blagovne znamke in zaloge gotovih izdelkov je stečajnemu upravitelju doslej uspelo prodati apartma v Čatežu in parkirišče pri tovarni, medtem ko je bila prodaja opreme, ki jo je ponujal na spletni dražbi, kljub velikemu zanimanju le delno uspešna.