Podjetja 3.10.2019 5:00

Drugi dan konference Slovenia Business Bridge tudi o povezovanju podjetij

Ljubljana, 3. oktobra - V Ljubljani se bo danes nadaljevala dvodnevna investicijska in razvojna konferenca Slovenia Business Bridge, ki jo organizira AmCham Slovenija. Tokrat bo v ospredju povezovanje lokalnih in globalnih podjetij, beseda pa bo tekla tudi o sodelovanju korporacij in startupov ter o receptih za uspešen prodor na globalni trg.

Ljubljana.
Logotip AmCham Slovenia.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Program današnjega dela konference, ki jo Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenija) pripravlja petič, se bo začel z razpravo o povezovanju lokalnih in globalnih podjetij. Med sodelujočimi bodo med drugim predsednik uprave A1 Slovenija in Vip mobile Dejan Turk, predsednik uprave Nove KBM John Denhof ter izvršna direktorica družbe Merck Sharp & Dohme Rina Musić.

V nadaljevanju se bodo vprašali, kakšni so trendi investiranja v zagonska podjetja, kako razumeti umetnost povezovanja korporacij in startupov ter kako nove tehnologije vplivajo na nišni marketing.

V popoldanskem delu bo beseda med drugim tekla o receptih za uspešen prodor na globalni trg. Osrednja govorca bosta predsednik korporacije American World Services Steven K. Lanier ter neodvisni strokovnjak za področje davkov, računovodstva in upravljanja s kadri Steve Staresinic.

Konferenca sovpada z 20-letnico AmCham Slovenija, ki jo je zbornica obeležila tudi na sredinem posebnem večernem dogodku.