#družba 5.9.2019 10:27

Telekom odslej omogoča deljenje podatkov z drugimi uporabniki

Ljubljana, 5. septembra - Telekom Slovenije kot edini slovenski operater naročnikom izbranih paketov po novem omogoča deljenje neporabljenih podatkov z drugimi uporabniki. Naročniki, tako zasebni kot poslovni, lahko drugemu uporabniku hkrati prenesejo 1 GB, 5 GB, 10 GB ali 20 GB, in sicer tudi večkrat v mesecu, če jim to dopušča stanje prenosa podatkov.

Ljubljana. Telekom Slovenije. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Telekom Slovenije.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so zapisali v Telekomu, lahko naročniki gigabajte oz. podatke, ki jih ne potrebujejo, podarijo drugim, edini pogoj je, da je prejemnik naročnik mobilnih storitev Telekoma Slovenije ali uporabnik predplačniških mobilnih storitev Mobi. Uporabnik lahko dodatne gigabajte porabi v mesecu, v katerem jih je prejel.

Prenos gigabajtov je mogoč za količine, ki so v paketu na voljo v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije. Naročniki podatke podarijo s sporočilom SMS, storitev pa je na voljo brezplačno.

Podatke lahko delijo naročniki z določenimi paketi naj, doma, dostopni, neodvisni, platinum, za dva, vse dobro, gluhi A, modri, modri domači, modri net, modri plus, modri svet, modri poslovni paket, enostavni poslovni paket ter premium poslovni paket.

Ti naročniki lahko podatke tudi prejmejo, poleg njih pa še naročniki paketov SOS-plus, osnovni paket, enotni paket, družinski bonus ter poslovni paket mobitel in internet.