#družba 21.8.2019 10:12

Na Websi dnevu o novih trendih in priložnostih na področju digitalnega komuniciranja

Ljubljana, 21. avgusta - Na Odru pod zvezdami ljubljanskega Lutkovnega gledališča bo 13. septembra potekal Websi dan, festival slovenskega digitalnega komuniciranja, na katerem bodo po navedbah organizatorjev predstavili "nove trende, poslovne priložnosti in zanimive zgodbe s področja digitala" ter podelili nagrade za digitalne presežke Websi spletni prvaki.

Ljubljana, Kino Bežigrad. Festivala slovenskega digitalnega komuniciranja Websi dan. Foto: Aljoša Rehar/STA

Ljubljana, Kino Bežigrad.
Festivala slovenskega digitalnega komuniciranja Websi dan.
Foto: Aljoša Rehar/STA

Kot še navajajo na svoji spletni strani, se bodo na festivalu predstavili strokovnjaki z različnih področij, ki bodo svoje znanje in izkušnje delili na kratkih, 25-minutnih predavanjih ter okroglih mizah.

Tako bosta med drugim Ana Šušteršič in Uroš Svenšek iz Agencije 101 na predavanju I don't give a share spregovorila o digitalnem marketingu in doseganju ciljev digitalnih kampanj skozi delitve, Lovro Peterlin iz A1 Slovenija pa bo spregovoril o sedmih sestavinah uporabniške izkušnje prihodnosti.

Na Websi dnevu bosta tudi Maruša Kerec in Anže Tomič iz oddaje Vala 202 Odbita do bita, ki se s sogovorniki lotevata sodobnih tehnologij in jih kritično umeščata v čas in prostor.

Poleg tega bo govora tudi o povezanosti, o kateri bo spregovorila Zarena Kancheva iz Rakuten Viber, o uporabniški izkušnji bo spregovoril Uroš Žižek iz E-laborata, Matija Martek iz Mediatoolkit pa bo razmišljal o PR-ju kot razkošju ali nujnosti.

Udeleženci bodo lahko slišali tudi o intuiciji in kreativnosti ter o strojnem učenju v digitalnem marketingu, Gregor Strasbergar iz MRFY pa bo predstavil način komunikacije svoje skupine.

Seveda brez mreženja in podelitve nagrad za digitalne presežke Websi spletni prvaki ter druženja in zabave ne bo šlo.