Podjetja #družba 5.8.2019 15:25

A1 z novim pametnim telefonom pod lastno blagovno znamko

Ljubljana, 5. avgusta - Avstrijski telekomunikacijski operater A1 je predstavil že svoj drugi pametni telefon pod lastno blagovno znamko. Potem ko je avgusta lani začel prodajati telefon z imenom A1 Smart N9, je zdaj na trg poslal še model A1 Alpha. Na voljo je tudi v Sloveniji.

Ljubljana, Sedež A1. A1, znamka avstrijskega telekomunikacijskega velikana Telekom Austria. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, Sedež A1.
A1, znamka avstrijskega telekomunikacijskega velikana Telekom Austria.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Model A1 Alpha je namenjen tistim, ki pričakujejo več, iščejo zanesljiv in napreden pametni telefon, a hkrati niso pripravljeni plačati veliko. Dodaten argument za nakup je triletna garancija, so sporočili iz A1 Slovenija, ki je v 100-odstotni lasti mednarodne telekomunikacijske skupine A1 Telekom Austria Group.

A1 Alpha se lahko pohvali z velikim zaslonom z diagonalo 15,9 centimetra in HD+ tehnologijo, dvojno kamero na hrbtni strani, ki s pomočjo umetne inteligence pomaga pri še boljši fotografijah, ter veliko baterijo z zmogljivostjo 3100 mAh.

Pomnilnik je velik tri gigabajte, za shranjevanje podatkov pa je na voljo 64 gigabajtov. Telefon je opremljen še z zadnjo verzijo operacijskega sistema Android 9.0, osemjedrnim procesorjem ter možnostjo odklepanja s prepoznavanjem obraza ali prstnega odtisa. Na voljo je v črni in turkizni barvi. V prosti prodaji je treba zanj odšteti 149 evrov.