Podjetja Startupi 2.8.2019 14:56

Prebojnim inovativnim podjetjem dva milijona evrov semenskega kapitala

Maribor, 2. avgusta - Slovenski podjetniški sklad je danes v uradnem listu objavil dva javna razpisa, prek katerih lahko mlada inovativna podjetja pridobijo skupno dva milijona evrov semenskega kapitala. Gre za lastniško in kvazi lastniško financiranje prek podjetniškega sklada iz sredstev Sklada skladov SID banke.

V okviru prvega razpisa lahko mlada inovativna podjetja pridobijo kvazi lastniško financiranje v višini 75.000 evrov v semenski razvojni fazi za pospešitev prodaje in rasti na trgu. Vrednost tega razpisa je 750.000 evrov.

Drugi razpis v skupni vrednost 1,25 milijona evrov se nanaša na sofinanciranje sklada skupaj z neodvisnim zasebnim vlagateljem. To so lahko poslovni angeli, skladi zasebnega ali tveganega kapitala in korporacije. Sklad in vlagatelj bosta zagotovila lastniško financiranje za hitrorastoča inovativna podjetja za hitro globalno rast.

Kot so pojasnili v skladu, je namen razpisov tudi povečanje angažiranja zasebnih investitorjev na področju vlaganja v zgodnje razvojne faze perspektivnih in inovativnih mladih podjetij.