Turizem 3.8.2019 8:21

Prek portoroškega turističnega portala na voljo številna doživetja

Portorož, 3. avgusta - Turistično združenje Portorož prek svojega spletnega portala www.portoroz.si ponuja tudi možnost neposredne rezervacije različnih "doživetij" pri ponudnikih iz celotne slovenske Istre. Obiskovalec lahko celoten postopek opravi prek omenjenega portala, v turističnem združenju pa zagotavljajo izvedbo doživetja tudi ob minimalni udeležbi.

Ljubljana.
Nova podoba spletnega portala Turističnega združenja Portorož.
Foto: zaslonska slika portala

Že v preteklosti je bilo prek njihovega portala mogoče dobiti povezavo do konkretnega ponudnika, a se je obiskovalec moral nato sam dogovoriti za določeno storitev. Poleg tega so agencije in ostali ponudniki vedno gledali na to, da zapolnijo skupine, zato so bili individualni gostje pogosto prikrajšani, saj se ob premajhnem povpraševanju določene dejavnosti ni izvedlo, je za STA spomnil direktor portoroškega turističnega združenja Igor Novel.

Po novem pa lahko obiskovalec neposredno prek portala www.portoroz.si rezervira doživetje, v turističnem združenju pa ob tem zagotavljajo, da bo zadeva izvedena tudi z minimalnim številom udeležencev.

Trenutno ponujajo 17 različnih doživetij, ki gredo od športnih do kulinaričnih ter od kulturnih do doživetij v naravi. V kratkem bodo nabor doživetij povečali na okoli 30.

Novel je ob tem navedel, da "gledamo na to našo ponudbo z očmi turista". Slednji celotno slovensko Istro doživlja preko občinskih meja kot eno destinacijo, zato so vključili deležnike iz vseh štirih obalnih občin. Poleg tega zdaj iščejo tudi cenovno dostopnost, tako da želijo ponuditi različno draga doživetja, namenjena različnim ciljnim segmentom gostov, katerih cena se giblje od 10 ali 15 evrov pa vse do 150 evrov.

Pri enostavnejših produktih, kot je lahko vodeni ogled Sečoveljskih solin, h kateremu sodi tudi brezplačna izposoja električnega kolesa, si lahko denimo tudi štiričlanska družina privošči cenovno dostopen izlet.

Poskrbeli so tudi za goste brez lastnega prevoza, saj se ob rezervaciji doživetja lahko do začetne točke doživetja zastonj odpeljejo z električnim kolesom. Kot je navedel Novel, so namreč kot eno od glavnih slabosti ugotovili dostopnost do lokacij nekaterih doživetij, za rešitev te zagate pa so se poslužili električnih koles, ki so jih pridobili s pomočjo evropskih sredstev iz projekta MobiTour.

Turistično združenje Portorož unikatna doživetja še dodatno promovira z digitalno kampanjo, poleg spletnega materiala pa pripravljajo tudi kataloge in brošure za vsa doživetja iz ponudbe. Gostje Portoroža lahko doživetja sicer rezervirajo tudi neposredno v tamkajšnjih turistično-informacijskih centrih.