Turizem 12.7.2019 15:18

Turistična ponudba Pohorja z novim zemljevidom in kulinarično karto

Maribor, 12. julija - Na Zavodu za turizem Maribor Pohorje so danes predstavili nov zemljevid vzhodnega Pohorja in kartonček Pohorska kulinarična transverzala, ki sta nastala na pobudo Turističnega društva gostincev Pohorja in v sodelovanju z zavodom za turizem ter štirimi podpohorskimi občinami - Hoče-Slivnica, Slovenska Bistrica, Ruše in Maribor.

Rogla. Lovrenška jezera, pohodništvo, pohodniki, rekreacija, izlet v naravi. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Rogla.
Lovrenška jezera, pohodništvo, pohodniki, rekreacija, izlet v naravi.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Z novim zemljevidom se bodo po besedah predsednika Turističnega društva gostincev Pohorja Milana Klančnika pohodniki in kolesarji lažje orientirali in s tem spoznali lepote tega dela Pohorja, hkrati pa bodo lahko s kartončkom pohorske kulinarične transverzale degustirali pristno pohorsko kulinariko v kočah in hotelih.

"Naše društvo si je torej tudi za letos, potem ko je lanski zemljevid hitro pošel, zadalo nalogo izdaje razširjenega zemljevida z planinskimi in kolesarskimi potmi, na katerem so označene narave in kulturne znamenitosti vhodnega dela Pohorja. Na karti so tudi fotografije nastanitvenih obratov s kontakti in fotografije nekaterih naravnih znamenitosti vzhodnega Pohorja," je dejal Klančnik.

Projekt so sofinancirale vse štiri občine in čeprav gre za majhen skupni projekt, je ta po besedah mariborske podžupanje Alenke Iskre kljub temu pomemben, saj predstavlja enega prvih korakov k tesnejšemu povezovanju Maribora z ostalimi pohorskimi občinami na področju turizma.

"Zavedamo se izjemnega, a v veliki meri neizkoriščenega, naravnega in turističnega potenciala, ki ga ima Pohorje, predvsem pa pomena povezovanja občin v skupnih aktivnostih za boljšo turistično ponudbo. zato smo z veseljem pristopili k pobudi društva, da uredimo in posodobimo tiskovine," je dodala Iskra.

Zavod za turizem Maribor Pohorje je v projektu sodeloval pri zasnovi vizualne podobe, s strokovnim svetovanjem, poskrbeli pa bodo tudi za distribucijo in promocijo zloženke in zemljevida. Kot je povedala direktorica zavoda Doris Urbančič Windisch, bodo kartončke in zemljevide razdelili turističnemu gospodarstvu v Mariboru ter vsem trem ostalim občinam.

"Tiskovini sta namenjeni tako lokalnemu prebivalstvu kot tudi domačim in tujim gostom, saj so pripravljene tudi v angleškem jeziku. Gostje jih bodo lahko našli na vseh turističnih točkah v občinah, na spodnji in zgornji postaji Pohorske vzpenjače, v večini namestitvenih kapacitet ter v vseh vključenih kočah, ki sodelujejo in so del kulinarične ponudbe," je dodala Urbančič Windischeva.