Turizem 4.7.2019 17:05

STO Slovenijo tudi letos predstavlja v Avstraliji in na Novi Zelandiji

Ljubljana, 4. julija - Slovenska turistična organizacija (STO) Slovenijo kot trajnostno avtentično destinacijo za petzvezdična doživetja že drugo leto zapored predstavlja v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Slovenska turistična podjetja se ta teden sestajajo s tamkajšnjimi organizatorji potovanj, goste pa bodo poskušali privabiti tudi v sodelovanju s Hrvaško.

Ljubljana.
Direktorica STO Maja Pak.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Po besedah direktorice STO Maje Pak so se za vnovično predstavitev Slovenije na prekooceanskih trgih odločili zaradi velikega potenciala. "Velik potencial trgov se kaže predvsem v segmentu gostov z višjo kupno močjo, ki iščejo pristna in edinstvena doživetja, aktivni oddih v neokrnjeni naravi, vrhunsko gastronomsko ponudbo ter odkrivajo kulturo dežel, ki jih obiščejo," Pakovo v sporočilu za javnost povzema STO.

Po njenih pojasnilih gre za goste, ki se odločajo za daljši oddih in potujejo čez celo leto, na potovanju pa obiščejo tudi več dežel. Po njenih besedah se je delovnih srečanj v Aucklandu, Melbournu in Sydneyju udeležilo več kot 170 predstavnikov tujih organizatorjev potovanj in turističnih agencij, kar potrjuje veliko zanimanje za Slovenijo.

V petek bo STO v sodelovanju s Hrvaško turistično organizacijo pod skupnim sloganom Feel Slovenia & Experience Croatia izvedla še predstavitev ključnim avstralskim medijem, kjer se bo Slovenija predstavila kot dežela izjemnih naravnih danosti in trajnostno usmeritvijo v turizmu.

Dogodkov v organizaciji STO se sicer udeležujejo slovenska podjetja Happy Tours, Turizem Ljubljana in Ljubljanski grad, KNMTravel ter Palma.