Startupi #družba 1.7.2019 11:16

V Tehnološkem parku jutri XR Meetup za ustvarjalce v mešani resničnosti

Ljubljana, 1. julija - V Tehnološkem parku Ljubljana bo jutri potekal Poletni Ljubljana XR Meetup, namenjen ustvarjalcem v mešani resničnosti. Udeležencem bodo med drugim predstavili delovanje nedavno odprtega XR Laba v Tehnološkem parku, dogajanje na mednarodnih dogodkih ter realizirane in pilotne projekte v mešani resničnosti.

Ljubljana, Tehnološki park. Odprtje VR/AR/MR laboratorija Look around 360 v Tehnološkem parku. Foto: Janez Kotar/Tehnološki park Ljubljana

Ljubljana, Tehnološki park.
Odprtje VR/AR/MR laboratorija Look around 360 v Tehnološkem parku.
Foto: Janez Kotar/Tehnološki park Ljubljana

Kot je zapisano na spletni strani Tehnološkega parka, bodo predstavili poročilo iz London Tech Weeka in Cannes XR festivala, s fokusom na mešani resničnosti in glavnih tekmecih na tem področju, ustvarjalci pa bodo predstavili svoje že realizirane ali pilotne XR projekte.

Namen predstavitev je povezovanje in izmenjava izkušenj, najboljše projekte pa bodo vključili v "Slo XR Demo Room, digitalni arhiv slovenskih XR projektov", ki so ga ustvarili za promocijo slovenskih XR ustvarjalcev doma in v tujini.

Predstavili bodo tudi različno opremo za ustvarjanje mešane resničnosti. Poleg tega bodo ob koncu dogodka za udeležence odprli XR Lab, kjer bodo zainteresirani "ostali do poznih večernih ur".

Dogodek pripravljata XR skupnost Slovenije in Tehnološki park Ljubljana s podporo projekta Smart Space, programa Interreg Alpine Space.