Startupi 18.6.2019 15:07

ABC bo predstavil najboljše startupe osme in devete generacije

Ljubljana, 18. junija - V sredo bo pospeševalnik ABC Accelerator organiziral drugi demo dan v letošnjem letu, na katerem se bodo predstavili najboljši startupi osme in devete generacije. Kot so zapisali v pospeševalniku, se bo morebitnim vlagateljem, podjetnikom in medijem predstavilo devet zagonskih podjetij iz sedmih držav.

Ljubljana Demo dan pospeševalnika ABC Accelerator, na katerem se bodo predstavili najboljši startupi osme in devete generacije. Foto: ABC Accelerator

Ljubljana
Demo dan pospeševalnika ABC Accelerator, na katerem se bodo predstavili najboljši startupi osme in devete generacije.
Foto: ABC Accelerator

Kot so še sporočili iz ABC Acceleratorja, se je v osmi in deveti generaciji urilo 12 podjetij, ki so jih izbrali izmed 660 prijavljenih startupov.

Program v pospeševalniku temelji na konkretnem delu s trgom, pridobivanju pilotnih projektov in sklepanju prvih poslovnih pogodb.

Podjetja so bila ocenjena na osnovi ostrih kriterijev evalvacije vrednosti podjetja ter so skozi program pospeševanja ter so pod strokovnim očesom priznanih menedžerjev iz gospodarstva in strokovnjakov izboljšala svoj poslovni model, so poudarili.

Izbor "predstavlja mednarodne startupe, ki so svoje izdelke dokazali na trgu, ustvarili ponavljajoče se prihodke in že tekom izvajanja programa prejeli večje naložbe".

Med podjetji, ki se bodo v pospeševalniku predstavila jutri, so ustvarjalci mobilne šahovske aplikacije Chess Raiders, italijansko-slovensko podjetje Sileo, ki proizvaja prvi solarni fotovoltaični strešnik stila "marsigliese", in Stratio, ki na trg prihaja "s kamero, ki 'vidi' v notranjost".

Med drugim se bodo predstavili še Veemee, pametni sistem označevanja hrane, s katerim želijo ustvarjalci zmanjšati potrato hrane, do katere prihaja v logistiki, Red Sky, "hardware za korenit dvig kakovosti življenja slepih in slabovidnih" in Transfer Hero, ki podjetjem in agencijam "omogoča velike prihranke pri rezervaciji specializiranih taksi prevozov z električnimi vozili z letališča in na letališče".