Turizem 16.6.2019 8:21

Na Bledu začel z vožnjo shuttle bus za en evro

Bled, 16. junija - Medtem ko se na Bled še pred začetkom glavne turistične sezone vsakodnevno vijejo kolone vozil, se v lokalni skupnosti trudijo s spodbujanjem trajnostne mobilnosti in uporabe javnega prevoza. Prometne razbremenitve se nadejajo tudi s pomočjo t.i. shuttle busa, ki povezuje blejske vasi z Vintgarjem in Pokljuko, z vožnjo pa je začel v soboto.

Bled. Bled, Blejski otok. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Bled.
Bled, Blejski otok.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Prav tako kot Bohinj tudi Bled krepi javne prevoze v času turistične sezone. Turizem Bled v tesnem sodelovanju s Turističnim društvom Gorje in ob pomoči Občine Bled tudi letos organizira avtobus, ki bo blejske vasi povezal med seboj in s sotesko Vintgar, Zatrnikom in Pokljuko.

Lani je bil tako imenovani shuttle bus izjemno uspešen, uporabljali pa so ga turisti in obiskovalci Bleda, pa tudi domačini, ki jim je prav tako namenjen. Lani je avtobus dnevno prepeljal od 120 do 260 ljudi, so sporočili iz Turizma Bled.

Prav zaradi velikega lanskega uspeha so letos uvedli še dodatno linijo. Tako bosta med 15. junijem in 15. septembrom vsak dan vozila dva avtobusa, in sicer na zeleni in na modri liniji. Tudi letos bo vozovnica stala en evro, za goste, ki na Bledu nočijo vsaj tri dni in imajo kartico Julijske Alpe: Bled, pa bo vožnja brezplačna.

Modra linija bo povezala Zasip, Bled, Gorje, Vintgar, Krnico, Zatrnik in Pokljuko, zelena linija pa Bohinjsko Belo, Koritno, Ribno, Selo, Bodešče, Bled, Vintgar in Gorje. Oba avtobusa bosta vozila tudi na Blejski grad. Modra linija bo vozila tudi na Pokljuko, vendar bo avtobus med 17. in 21. junijem zaradi del na državni cesti vozil le do Zatrnika.