Podjetja 12.6.2019 21:40

AmChamov top potencial leta 2019 je Matej Gostiša

Ljubljana, 12. junija - Top potencial letošnjega leta med mladimi profesionalci je Matej Gostiša, je danes razglasila Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenia). Gostiša je bil izbran med petimi superfinalisti, ki so najbolj prepričali v deveti generaciji programa AmCham Young Professionals.

Ljubljana, atrij Pošte Slovenije. Prireditev z razglasitvijo AmCham top potenciala leta 2019. AmChamov top potencial leta 2019 je postal Matej Gostiša, regionalni menedžer v Triglav INT. Foto: STA

Ljubljana, atrij Pošte Slovenije.
Prireditev z razglasitvijo AmCham top potenciala leta 2019.
AmChamov top potencial leta 2019 je postal Matej Gostiša, regionalni menedžer v Triglav INT.
Foto: STA

Ljubljana, atrij Pošte Slovenije. Prireditev z razglasitvijo AmCham top potenciala leta 2019. Foto: STA

Ljubljana, atrij Pošte Slovenije.
Prireditev z razglasitvijo AmCham top potenciala leta 2019.
Foto: STA

Superfinalisti izbora so bili ob Gostiši, ki je regionalni menedžer v Triglav INT, še Žiga Debevec iz Boston Consulting Group, direktor marketinga in poslovnega razvoja v Gea Collegu Rok Koželj, podatkovna znanstvenica iz IBM Slovenija Katarina Gašperlin ter partner in soustanovitelj digitalne marketinške agencije Point Out Zoran Bosančić.

Zmagovalca so s svojimi glasovi izbrali kolegi, strokovna komisija in ter prisotni na današnji slovesni prireditvi.

"Ključno je to, da povezujemo ljudi, da smo iskreni, stranski učinek tega pa je dobrobit za vse," je ob razglasitvi poudaril Gostiša. V predstavitvi pa je med drugim izpostavil zaupanje. "Zaupam svoji ekipi, nadrejenim in sodelavcem. Zaupanje je ključno pri poslu in to je tudi ena temeljnih vrednot AmChama," je menil.

"Ni se dobro vračati v preteklost. Veliko bolje je biti v trenutku in misliti naprej," je v svojem nagovoru poudarila izvršna direktorica AmCham Slovenia Ajša Vodnik. "Na preteklost pa gledamo z velikim spoštovanjem in hvaležnostjo za vse, kar se je zgodilo," je dodala.

Izbor top potenciala sicer poteka v okviru programa za mlade profesionalce, s katerim AmCham izpostavlja poslovne voditelje prihodnje generacije in krepi njihovo znanje. Tokratna generacija programa je bila že deveta. "Veliko smo se naučili od prav vsake generacije. Danes gre za platformo, ki združuje že več kot 1500 mladih in mladih po srcu," je izpostavila Vodnikova.

Mlade voditelje (od 25 do 35 let) v program sicer predlagajo njihovi nadrejeni. Koledar AmCham Young Professional sestavljajo delavnice, predavanja, pogovori s poslovnimi vodji, obiski na terenu, vikend srečanje in druge aktivnosti. V deveto generacijo AmCham Young Professionals je bilo vključenih 140 posameznikov.