Laško, 12. junija - Občina Laško bo v ponedeljek uvedla projekt Prijateljstvo, s katerim bo starejšim in gibalno oviranim omogočila večja mobilnost, saj bodo imeli tisti, ki nimajo lastnega prevoza, na voljo brezplačni prevoz za obisk zdravnika, trgovine, pokopališča, javnih ustanov in podobno, so sporočili z laške občine.

S projektom želi Občina Laško spodbuditi aktivno življenje, vzpostaviti medgeneracijsko sodelovanje, povezovanje in solidarnost. Verjamejo, da bo projekt Prijateljstvo koristil vsem, ki potrebujejo pomoč, ter da je to pomembna pridobitev za vse starejše in gibalno ovirane občane.

Brezplačni prevozi so namenjeni starejšim od 65 let, gibalno oviranim občanom laške občine, ki nimajo drugih možnosti drugega prevoza, tudi ne možnosti javnega prevoza, ter so načeloma oddaljeni od mestnega ali vaškega jedra več kot en kilometer.

Vsak posameznik lahko brezplačni prevoz koristi največ trikrat na mesec, prevozi pa se bodo izvajali znotraj laške občine.

Prevozi bodo na voljo ob delavnikih med sedmo in 16. uro, ob vikendih in praznikih pa ne. Vse prevoze je treba rezervirati najmanj tri dni vnaprej, saj bo treba uskladiti potrebe in želje starejših, ki bodo rabili prevoz.

Prevoze je možno rezervirati na telefonski številki 051 30 50 20, in to od ponedeljka do četrtka med sedmo in 15. uro, ob petkih pa med sedmo in 13. uro.

Klicni center je na Trubarjevem nabrežju. Prevoze bo izvajal izbrani ponudnik taxi službe z območja laške občine. Prevoznik ima urejeno ustrezno zavarovanje potnikov v primeru prometne nesreče.

Za vključitev v projekt Prijateljstvo se morajo vsi bodoči uporabniki registrirati na Občini Laško oz. poklicati številko 03 733 87 00.