Podjetja 12.6.2019 5:00

AmCham bo razglasila top potencial leta

Ljubljana, 12. junija - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenia) bo drevi razglasila, kdo se bo ponašal z nazivom top potencial leta 2019. Superfinalistov je pet, izbrani pa so bili med 140 posamezniki, vključenimi v deveto generacijo programa AmCham Young Professionals.

Ljubljana, atrij Pošte Slovenije.
Prireditev z razglasitvijo AmCham top potenciala leta 2019.
AmChamov top potencial leta 2019 je postal Matej Gostiša, regionalni menedžer v Triglav INT.
Foto: STA

Ljubljana, atrij Pošte Slovenije.
Prireditev z razglasitvijo AmCham top potenciala leta 2019.
Foto: STA

Superfinalisti izbora so Žiga Debevec iz Boston Consulting Group, direktor marketinga in poslovnega razvoja v Gea Collegu Rok Koželj, podatkovna znanstvenica iz IBM Slovenija Katarina Gašperlin, partner in soustanovitelj digitalne marketinške agencije Point Out Zoran Bosančić ter regionalni manager v Triglav INT Matej Gostiša.

Gre za "pet posameznikov, ki poosebljajo vrednote liderjev, saj ciljajo višje, sanjajo širše in raziskujejo izven svojih okvirjev", so zapisali v AmCham. Peterica je komisijo prepričala s tem, da daje poseben pomen ljudem in povezavam med njimi.

Izbor top potenciala sicer poteka v okviru programa za mlade profesionalce, s katerim AmCham izpostavlja poslovne voditelje prihodnje generacije in krepi njihovo znanje. Mlade voditelje (od 25 do 35 let) v program predlagajo njihovi nadrejeni. Koledar AmCham Young Professional sestavljajo delavnice, predavanja, pogovori s poslovnimi vodji, obiski na terenu, vikend srečanje in druge aktivnosti.

V deveto generacijo AmCham Young Professionals je bilo vključenih 140 posameznikov, izmed katerih bo eden danes postal AmCham top potencial leta. Izbranec ali izbranka se bo sicer pridružil osmim imenom, ki so bila razglašena v zadnjih letih.