Dobrodelni koncert akcije Pomežik soncu za letovanje otrok

Ljubljana, 8. junija - Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) danes na Kongresnem trgu pripravlja veliki dobrodelni koncert Dan za rock. Zbrana sredstva bodo v akciji Pomežik soncu omogočila brezplačno letovanje otrok na morju. Ob 21. uri bo nastopil 80 članski zbor Rock Mulčki z znanimi glasbeniki. Živahno pa bo že čez dan.

ZPMS dopoldne pripravlja Rock vasico z gledališko predstavo Peter Klepec, ustvarjalne in športne delavnice ter pevske nastope. Ob 17. uri bo na vrsti Rock akademija.

Na večernem koncertu pa se bodo Rock Mulčkom na odru pridružili Vlado Kreslin, Tina Marinšek, Fed Horses, Hamo & Tribute 2 Love, Rudi Bučar, Grega Skočir, Dan D, Fed horses, Sara Lamprečnik in Čedahuči, so napovedali organizatorji.

Sredstva v akciji Pomežik soncu lahko darujete s poslanim sms-sporočilom POMEZIK5 na 1919.

V ZPMS so ob 20-letnici projekta Pomežik soncu spomnili, da so od leta 1999 skozi program zbrali več kot dva milijona evrov, na brezplačno letovanje pa je odšlo več kot 11.000 otrok. "Tudi letos bi radi počitnice zagotovili čim več otrokom, zato je sleherna pomoč pri zbiranju sredstev izjemno dragocena, še posebej, ko donacija doseže tako visoko številko," so zapisali.