Na prireditvi Zotkini talenti razglasitev najuspešnejših mladih talentov

Ljubljana, 8. junija - Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) bo na današnji prireditvi Zotkini talenti v Cankarjevem domu razglasila najuspešnejše mlade talente. Prireditev letos poteka pod častnim pokroviteljstvom ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala, ki bo zbrane na prireditvi tudi nagovoril, so sporočili iz zveze.

Prireditev zveza organizira v čast najboljšim mladim talentom, ki so se s svojim znanjem, sposobnostmi, inovativnostjo in ustvarjalnostjo najbolje izkazali v tem šolskem letu na državnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij in na srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji zveze.

Na prireditev je povabljenih več kot 1300 šolarjev, staršev, mentorjev in drugih gostov. Povabljeni so tekmovalci, ki so dosegli zlata priznanja na tekmovanjih iz znanja logike, biologije, kemije, naravoslovja, modelarstva, konstruktorstva in tehnologij obdelav, računalništva in inovativnih tehnologij ter na srečanju mladih raziskovalcev.

Med razglasitvijo nagrajencev in podelitvijo priznanj pa bodo za popestritev skrbeli nadarjeni mladi, ki jih je zveza izbrala na za to namenjenem natečaju.

Pred prireditvijo bo od 13. do 15.30 ure v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma potekala aleja fakultet in organizacij, kjer se bodo predstavile tehniške, naravoslovne in druge fakultete, nekaj podjetij in uspešnih projektov, ki so predstavljale zvezo.

Tekmovanj iz znanja, ki jih organizira ZOTKS, se na osnovni ravni vsako leto udeleži več kot 50.000 učencev iz vseh osnovnih in srednjih šol, nekaj tudi s fakultet.