Turizem 1.6.2019 8:08

Na Kaninu s kepanjem začenjajo poletno sezono

Bovec, 1. junija - Na kaninskem smučišču se kljub dva do tri metre debeli snežni odeji danes začenja poletna sezona. Danes se bo mogoče kepati, prihodnja dva do tri vikende pa še vedno tudi smučati, je za STA povedal direktor družbe Sončni Kanin Rok Ovsenik.

Pod Prestreljenik danes pripravljajo prvo organizirano poletno kepanje, vsi obiskovalci pa se bodo z metanjem kep v tarčo lahko potegovali tudi za nagrade. Zmagovalcu bodo podarili sezonsko vozovnico. Odprta bosta tudi Restavracija Prestreljenik in Bum bar.

Že sedaj pa vabijo na prav tako posebno doživetje - v soboto in nedeljo, 15. in 16. junija, bo na vrhu Kanina, pod Prestreljenikom, na 2202 metrih nadmorske višine pristalo 50 padalcev, ki bodo skočili iz letal.

Žičnica bo vozila po ustaljenem voznem redu, od 8. do 16. ure. V juniju bo predvidoma obratovala med vikendi, za večje skupine pa po predhodnem dogovoru tudi med tednom.

Tudi letošnje poletje obljubljajo na Kaninu doživetja tako za adrenalinske navdušence kot za družine. V sodelovanju z Dolino Soče so na Kaninu uredili novo pohodno pot iz postaje B. Poimenovali so jo Kaninska mulatjera, z razgledi na gorski amfiteater celotne bovške kotline z mestom Bovec, ki jo bodo odprli 2. julija.

Goste bodo vabili tudi prva družinska zavarovana pot - ferrata, naravoslovna učna pot, spust po poti za gorske kolesarje ter jadralno padalstvo. Ob spodnji postaji kaninske žičnice je urejeno tudi postajališče za 16 avtodomov.

Med lansko poletno sezono so na Kaninu našteli 25.000 gostov, letos jih po Ovsenikovih besedah pričakujejo še kakšnih 5000 več. To bi po slabi zimski sezoni, ko so našteli le 17.000 smučarjev, vendarle nekoliko izboljšalo poslovanje. Razloge za tako slab obisk smučišča vidi predvsem v zelo muhastem vremenu, saj je bilo dovolj snega za pripravo smučarskih prog šele februarja.