Podjetja Startupi 31.5.2019 8:00

Deloitte poziva k prijavam na natečaj Technology Fast 50

Ljubljana, 31. maja - Družba Deloitte že 20. zapored organizira vsakoletno tekmovanje Technology Fast 50 Srednja Evropa za hitro rastoča podjetja v tehnološkem sektorju. Podjetja iz 18 držav, vključno s Slovenijo, se lahko na tekmovanje prijavijo do 31. julija, rezultati uvrstitev pa bodo znani 17. oktobra.

Ljubljana. Logotip družbe Deloitte. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Logotip družbe Deloitte.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Podjetja se bodo pomerila v treh kategorijah, in sicer Fast 50 Srednja Evropa, Rising Stars Srednja Evropa in Big 5 Srednja Evropa, da bi se uvrstila na lestvico 50 hitro rastočih tehnoloških javnih ali zasebnih podjetij na podlagi odstotne rasti prihodkov v zadnjih štirih letih.

Program zajema vse povezane industrijske sektorje, torej komunikacije, okoljska tehnologija, finančno-tehnološke storitve, strojna oprema, zdravstvo in naravoslovne vede, mediji in zabava ter programska oprema, Deloitte pa bo za uvrstitev podjetja na lestvico analiziral prihodke od leta 2015 do leta 2018.

Podelili bodo tudi dve nagradi, in sicer za najbolj prebojno inovacijo in nagrado za družbeno inovacijo. Slednjo, ki je najnovejši dodatek programu, bodo podelili podjetju, ki uspešno povezuje digitalne izdelke ali storitve s pozitivnim vplivom na družbo in oziroma ali okolje, so sporočili iz Deloitta.