Startupi 1.6.2019 8:00

Kaspersky Lab zagnal program za startupe na področju spletne varnosti

Ljubljana, 1. junija - Družba Kaspersky Lab je zagnala Kaspersky Open Innovations Program, s katerim želi spodbujati sodelovanje z inovativnimi tehnološkimi statupi, ki delujejo na področju spletne varnosti, so sporočili iz podjetja. Za sodelovanje se morajo podjetja do 28. julija prijaviti na poseben izziv.

Ljubljana. Tehnologija, hekerstvo, računalnik, internet, programiranje, server, strežnik, heker, računalništvo, računalniška varnost. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Tehnologija, hekerstvo, računalnik, internet, programiranje, server, strežnik, heker, računalništvo, računalniška varnost.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Izziv, ki sta ga zasnovali družbi Kaspersky Lab in Biba Venture, je namenjen podjetjem s projekti v povezavi s spletno varnostjo, in sicer na področjih transporta, industrijskega interneta stvari, boja proti goljufijam in tehnologije veriženja blokov.

Podjetja bodo morala "pokazati, kako njihovi produkti ali tehnologije razrešijo konkretne primere uporabe spletne varnosti".

Sodelujoča podjetja bodo imela dostop do kanalov partnerskega ekosistema družbe Kaspersky Lab, vključno z obširno bazo globalnih strank in strokovnim znanjem.

Najboljši projekti bodo izbrani za tehnično integracijo z varnostnimi rešitvami družbe Kaspersky Lab, prav tako pa bodo prejeli tehnično in poslovno mentorstvo, Kaspersky Lab pa jim bo omogočil dostop do kanalov obstoječih in potencialnih strank ter partnerjev družbe, so zapisali.