22.5.2019 14:38

Pahor ob oddaji glasu pozval k udeležbi na nedeljskih volitvah

Ljubljana, 22. maja - Predsednik republike Borut Pahor se je danes v Novi Gorici udeležil predčasnega glasovanja na volitvah poslancev iz Slovenije v Evropski parlament. Ob tem je predsednik republike na Trgu Evrope pozval k udeležbi na evropskih volitvah, so sporočili iz njegovega urada.

Ljubljana. Predsednik republike Borut Pahor. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Predsednik republike Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

"Evropska unija, naša širša domovina se je znašla v zastoju in potrebuje naš glas. V nedeljo na evropskih volitvah lahko vsak od nas da svoj glas za renesanso te čudovite ideje, ki zagotavlja mir, varnost in blaginjo za nas in za naše otroke," je ob oddaji glasu povedal Pahor.

Pred nedeljskimi evropskimi volitvami se je v torek začelo predčasno glasovanje. Volivci lahko glas oddajo do četrtka med 7. in 19. uro na enem izmed 59 volišč, odprtih večinoma na sedežih okrajnih volilnih komisij. Predčasno so svoj glas oddali tudi že nekateri kandidati.

Po podatkih okrajnih volilnih komisij se je prvi dan predčasnega glasovanja udeležilo 8052 volivk in volivcev oziroma 0,47 odstotka vseh volilnih upravičencev. Na volitvah leta 2014 je prvi dan predčasno glasovalo 4855 volivcev oziroma 0,29 odstotka vseh volilnih upravičencev, so danes sporočili z Državne volilne komisije.