22.5.2019 11:03

S podelitvijo nagrad se je zaključil deveti regijski BioCamp

Ljubljana, 22. maja - Deveti regijski BioCamp, ki je v organizaciji farmacevtskega velikana Novartisa potekal v Ljubljani, se je zaključil s podelitvijo nagrad najboljšim študentom, ki so letos ukvarjali z nevroznanostjo ter izzivi in priložnostmi, ki jih prinaša prihodnost zdravljenja nevroloških bolezni.

Mengeš. Laboratorij družbe Lek. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Mengeš.
Laboratorij družbe Lek.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Na regijskem BioCampu je strokovna komisija med 35 udeleženci izbrala štiri posameznike, ki so v tekmovalnem delu foruma "najbolj izstopali po načinu dela in inovativnem razmišljanju", ter zmagovalno ekipo, ki je predstavila najboljši celostni projekt na realnem primeru s področja digitalnih terapevtikov, so sporočili iz Leka.

Strokovna komisija je tako izbrala Alena Krajnca z Univerze v Oxfordu, Stašo Stanković z Univerze v Cambridgeu ter Ardito Veseli in Jurija Zdovca s Fakultete za farmacijo v Ljubljani, zmagovalno ekipo pa so sestavljali Udita Bagchi, Raul Adrian Da Costa Graterol, Rok Hribšek, Maša Korošec, Ilijana Sedlo, Ardita Veseli in Anže Zidar, so sporočili iz Leka.

"Sodelovanje na regijskem BioCampu 2019 je bila za nas odlična izkušnja, saj je dogodek združil zelo raznolike ljudi, iz različnih kultur in strokovnih ozadij. Predstavljal je korak iz cone udobja, saj nam je omogočil vstop v nam nepoznano okolje, s tem pa tudi priložnost za osebno rast," so po navedbah Leka dejali člani zmagovalne ekipe.

Udeleženci foruma so letos s predavatelji in mentorji govorili o nevroznanosti, pri čemer so se predavanja dotikala različnih terapevtskih področij v nevrologiji, kot so Alzheimerjeva bolezen, multipla skleroza in migrena.

Kot so organizatorji še zapisali v sporočilu za javnost, je letošnji forum poleg študentov naravoslovja prvič gostil tudi študente ekonomskih ved.

Na letošnji forum se je prijavilo več kot 150 študentov iz 19 držav, organizatorji pa so med njimi izbrali 35 najbolj perspektivnih, ki prihajajo iz več kot 10 držav, med drugim iz Slovenije, Avstrije, Francije in Grčije.

Kot so še zapisali organizatorji, forum študentom daje priložnost za vpogled v svet raziskovanja in mednarodnega poslovnega okolja farmacevtske industrije, obenem pa je priložnost za obogatitev znanj in pridobivanje novih izkušenj ter poznanstev.