20.5.2019 10:28

Stoletnica elektrotehnike na Univerzi v Ljubljani

Ljubljana, 20. maja - V Cankarjevem domu bo danes potekala slovesna akademija, s katero bo ljubljanska fakulteta za elektrotehniko obeležila 100-letnico elektrotehnike na Univerzi v Ljubljani.

Ljubljana. Fakulteta za elektrotehniko. Foto: Aljoša Rehar/STA Arhiv STA.

Ljubljana.
Fakulteta za elektrotehniko.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA.

Na dogodku bodo zbrane med drugim nagovorili predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, predsednik SAZU Tadej Bajt, rektor Univerze v Ljubljani Igor Papič in dekan fakultete za elektrotehniko Gregor Dolinar.

Poleg slavnostnih nagovorov bodo dogodek zaznamovali nastopi sodelavcev in študentov fakultete, podelitev priznanj podjetjem, ki s fakulteto že vrsto let uspešno sodelujejo, ter osrednji del prireditve, ki pa ostaja presenečenje, so za STA povedali na fakulteti.

Slovesna akademija bo potekala 100 let in en dan po nastopnem predavanju Milana Vidmarja, "kasneje vodilne sile na področju elektrotehnike", z naslovom Inženjer filozof in stroj velikan.

Kot so zapisali na fakulteti, so bili s tem "slovesno otvorjeni tehniški visokošolski tečaji in postavljen temelj za visokošolski študij elektrotehnike na Slovenskem".