#družba 17.5.2019 12:55

Konec tedna v Ljubljani peti DragonHack 2019

Ljubljana, 17. maja - Na fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani se bo jutri začel peti študentski računalniški hackathon DragonHack 2019, ki bo potekal do nedelje. Študenti bodo imeli na voljo 24 ur, da ustvarijo kreativne inovativne rešitve za zastavljene praktične izzive s področja programske in strojne opreme.

Ljubljana. V Ljubljani se bo začel peti študentski računalniški hackathon DragonHack 2019. Foto: DragonHack

Ljubljana.
V Ljubljani se bo začel peti študentski računalniški hackathon DragonHack 2019.
Foto: DragonHack

Cilj tekmovanja je povezati inovativne ljudi z odličnimi idejami, ki bodo s pomočjo kritičnega mišljenja ustvarili rešitve za praktične probleme. Študentom bodo pri tem v pomoč tudi mentorji s fakultet in strokovnjaki iz podjetij ter različna oprema in najnovejša tehnologija, so na spletni strani zapisali organizatorji dogodka.

Poleg osrednjega tekmovanja ima dogodek tudi bogat spremljevalni program, kjer študentje pridobivajo nova znanja, se preizkusijo v mini tekmovanjih in družijo s predstavniki najuspešnejših IT podjetij, kot so Sinergise, CREA, Outfit7 ali Celtra.

Prvi slovenski univerzitetni hackathon je del največje svetovne študentske lige Major League Hacking. Dogodek organizira Društvo računalničarjev v sodelovanju s študenti fakultete za računalništvo in informatiko.