Podjetja 16.5.2019 5:00

Vrata odpira portoroški sejem navtike

Portorož, 16. maja - V Marini Portorož danes svoja vrata odpira mednarodni navtični sejem Nautica, na katerem se bo predstavilo okoli 150 razstavljavcev in 100 plovil. Organizatorji napovedujejo bogato obsejemsko dogajanje, do zaključka sejma v nedeljo pa pričakujejo okoli 15.000 obiskovalcev.

Lucij.
Plovilo, ladja, jahta, čoln.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Naslednik dolgoletne Internautice je ohranil isti termin, sejem pa to pot prvič organizira Marina Portorož sama.

Sejem se bo odvijal na za deset odstotkov večji površini kot lani, in sicer v dveh velikih šotorih, dveh pokritih halah, na štirih odprtih ploščadih ter privezih v morju. Na njem si bodo obiskovalci lahko ogledali okoli 100 plovil, od tega 60 v vodi in 40 na kopnem, med katerimi bo tudi veliko premier.

Poleg velikih jadrnic ter veliki motornih plovil in jaht bodo na ogled tudi manjša plovila na kopnem, kot so razni gliserji in gumenjaki, predstavili se bodo tudi proizvajalci oblačil in opreme za navtiko, rezervnih in dopolnilih delov za plovila itd. Sejemskemu delu so dodali tudi karavaning in kamping, ki mu bodo namenili eno od razstavnih ploščadi.

Med obsejemskimi dejavnostmi so organizatorji izpostavili koncerte priznanih slovenskih glasbenikov, glasbeni festival Marina Music Fest, modne revije ter polfinalni izbor za Miss Slovenije.